Computeren har vundet indpas på arbejdspladser såvel som i langt de fleste danskeres fritid. Det ændrer dog ikke på, at den er en nødvendighed for nogle og en luksus for andre. For arkitekten er computeren ganske hurtigt blevet en nødvendighed. Drømmer du altså om at ernære dig som arkitekt en gang i fremtiden, kan det i allerhøjeste grad betale sig at blive bekendt med computeren og de mange måder, den kan hjælpe arkitekten i det daglige.

Tegn træhuse og skyskrabere

Den mest oplagte og muligvis også den mest centrale opgave for computeren i en arkitekts arbejdsliv er de mange tegneprogrammer, den gør tilgængelig. Disse er ikke de tegneprogrammer, du kender og har brugt til frihåndstegning i et kedsomt øjeblik, det er derimod tegneprogrammer specifikt lavet til at gøre de udfordringer du står overfor som arkitekt så nemme som overhovedet muligt. Med sådan at program kan du nemt indsætte døre, vinduer og vægge af forskellig karakter. Skal du for eksempel tegne træhuse, kan programmet med al sandsynlighed selv indstille sig derefter, så du ikke selv skal til at huse på de mange variable der skal tages hensyn til i sådan et tilfælde.

Der er naturligvis forskel på murstenshuse, træhuse og så videre, men jo mere programmet kan huske for dig jo bedre. Det betyder dog ikke, at du helt kan udgå at tagne i hånden, hvis du ønsker at blive arkitekt. Det at tegne på computer kan gøre processen hurtigere og produktet mere professionelt og delbart. Alligevel er frihåndstegningen essentiel for designprocessen. Ønsker du altså at være en god arkitekt, der kan tegne alt fra små hyggelige træhuse til store skyskrabere, er det derfor vigtigt at kunne begge dele.

En anden essentiel del af arkitektens arbejdsproces, som computeren har gjort betragteligt nemmere, er det at arbejde sammen med andre. Ikke mindst i en branche så kreativ og dog konkret som arkitektbranchen har det at arbejde i store hold altid været et nødvendigt onde. Ellers kan man ganske enkelt ikke udføre det store arbejde, det ofte er at få en bygning fra tegnebrættet og ud i virkeligheden. Udfordringerne har bestået i alt lige fra delingen af plantegninger og ideer til indbyrdes koordination. Alt den slags kan nu varetages af computerprogrammer lavet specifikt til at hjælpe store grupper arbejde sammen om et projekt.

Øv dig

Der er sikkert flere måder, hvorpå en arkitekt kan drage nytte at computerens mange egenskaber, men de ovenstående er utvivlsomt de vigtigste. Desværre kan det være svært at vide præcis hvilke programmer det handler om, da det varierer fra firma til firma og i nogle tilfælde sågar fra person til person. Ønsker du at øve dig, er noget af det bedste du kan gøre derfor at finde gratis versioner af sådanne programmer, du kan øve dig i. Så har du i det mindste en grundlæggende forståelse for funktionerne, og ikke mindst har du udvist et engagement ud over det sædvanlige. Har man ikke det, kan det nemlig være fuldstændig lige meget, om man kan bruge computer eller ej.

Tidligere artikelGode PR råd til internationale virksomheder, der ønsker at etablere sig i Danmark
Næste artikelSådan finder du frem til den billigste telefon

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her