Mange andelsboligforeninger oplever at bliver overrasket af store udgifter til uforudsete reparationer på foreningens ejendom. Det er en rigtig ærgerlig situation for andelshaverne og kan have uoverskuelige konsekvenser, både for deres økonomi i det daglige – men også for muligheden for salg af andelsboligen.

Ingen købere er interesserede at overtage en andel i en dårlig vedligeholdt andelsboligforening. Købere ønsker tryghed og er kun interesserede i andelsboliger i foreninger med styr på økonomien – også i årene fremover.

Hvordan undgår man så disse uforudsete og ofte store uventede udgifter? Løsningen er en vedligeholdelsesplan til andelsforeningen, og der er mere viden at hente om vedligeholdelsesplaner her.

Hvad er en vedligeholdelsesplan til andelsforening?

En vedligeholdelsesplan er en rigtig god ide for alle andelsboligforeninger. Vedligeholdelsesplanen indeholder en grundig gennemgang af foreningens ejendom. På grundlag af gennemgangen udarbejdes der en seriøs tilstandsrapport og en oversigt over de renoveringsarbejder, reparationer og forbedringer, der vil være på ejendommen i de kommende år.

Den indeholder en plan for de næste 10 år, der beskriver hvilke reparationer, der er nødvendige nu og her, hvilke der kommer indenfor de nærmeste år, og hvilke reparationer, der kan vente lidt længere. Det er rart at vide, hvornår I kan forvente, at taget skal udskiftes, døre og vinduer skal udskiftes, og måske skal facaden renoveres fuges om?

Vedligeholdelsesplanen indeholder også et overslag over udgifternes størrelse, så der kan laves planlægning af andelsboligforeningens økonomi fremadrettet. Det kan være en rigtig god og seriøs ide at få startet opsparing til kommende reparationer og renoveringer i god tid.

Heldigvis er det nemt at tilgå og opbevare vedligeholdelsesplanen, idet den også findes digital. En nem og smart løsning, der gør planlægningen af foreningens økonomi meget mere let tilgængelig, både for bestyrelsesmedlemmerne og de enkelte andelshavere. Nemt og bekvemt og lige til at gå til, hvor det skal være og når det skal være.

Tryghed i økonomien

Alle andelsboligejere foretrækker at kende økonomien i boligen fremover. Tryghed i økonomien er i høj kurs for alle mennesker, fordi boligafgiftens størrelse og andelens værdi er vigtig i den daglige økonomi.

Med en vedligeholdelsesplan til andelsforening, er det muligt at træffe de rigtige økonomiske beslutninger på foreningens generalforsamling, endda på en godt dokumenteret grundlag. Nemlig ved at få lagt et seriøst og veldokumenteret budget, så alle ved, hvad de kan regne med af eventuelle stigninger i boligafgiften i de kommende år.

Det giver en tryghed for både andelshavere og andelsboligforeningen, og sikrer en ejendom i god stand, hvor de nødvendige reparationer bliver udført i rette tid. Det er som bekendt bedre og billigere at være på forkant med reparationer.

Styr på fremtiden og foreningens ejendom.

Man siger, at ingen kender fremtiden, men med en seriøs og grundig vedligeholdelsesplan kan foreningen alligevel være ret sikker på, at fremtiden ikke byder på de store uventede udgifter. Det vil være et stort plus for andelsboligforeningen, og det kan heldigvis klares nemt og relativt billigt.

Hvis andelsboligforeningen skal gøres attraktiv for både nuværende og kommende andelshavere, så er en vedligeholdelsesplan et must!

Tidligere artikelHvorfor det er bedre at købe kondomer på nettet
Næste artikelDerfor bør du købe kondomer online

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her