Løbehjul har været populært i mange år. Tidligere var det ofte kun børn og unge, der brugte et løbehjul. Det kunne fx være til og fra skole, eller når de var med forældrene ude at gå en tur.

I dag er flere og flere ting begyndt at blive elektriske. Det gælder også løbehjul. De elektriske løbehjul er begyndt at indtage Danmark mere og mere.

Løbehjulenes indtog i Danmark

Omkring år 1999-2000 begyndte løbehjulene at indtage Danmark med storm. Løbehjulene havde på daværende tidspunkt været populært i USA i en del år. Men først omkring årtusindeskiftet blev det for alvor populært i Danmark.

Til at starte med var det kun et løbehjul. Det klassiske, hvor man kunne justere styret i højden. Så kunne ens mindre søskende også bruge løbehjulet. Nogle gange havde en søskendeflok et løbehjul, som de skulle deles om.

Flere varianter af løbehjul

Da løbehjulet viste sig at blive mere og mere populært, da begyndte der at udkomme flere varianter af løbehjulet. Fx begyndte der at komme løbehjul til de helt små børn, hvor der var tre hjul på, så de bedre kunne holde balancen. Udsmykningen på løbehjulene ændrede sig også. Man begyndte at kunne få løbehjulene med forskellige børnemotiver fra fjernsynet.

Derudover kunne man også begynde at købe løbehjul, hvor hjulene lyste, når man kørte.

Løbehjulene har udviklet sig igennem hele tiden. I dag kan man få løbehjul, som er beregnet til at lave tricks på. Ligesom mange laver tricks på fx skateboards, så er folk begyndt at lave tricks på løbehjul. Løbehjul er stadigvæk meget populært blandt børn og unge. Men der er i sær ét løbehjul, der er blevet populært blandt de voksne.

Løbehjul til de voksne

Flere og flere voksne er begyndt at interessere sig for løbehjul. I dag findes der nemlig elektriske løbehjul. Ved et elektrisk løbehjul behøver man ikke at bruge det ene ben til at komme fremad med. Løbehjulet er drevet af en motor. Man kan derfor stå på løbehjulet med begge ben. Man styrer farten ved brug af et gashåndtag. De har fandtes en del år. Man har i sær brugt det på sygehusene og på store plejehjem, hvor personalet skulle fra den ene afdeling til en anden afdeling.

Men elektriske løbehjul er også begyndt at blive populært ude blandt det offentlige.

En hurtig måde at komme frem i trafikken på

Når man går en tur igennem København, så ser man et hav af folk, der kører på elektriske løbehjul. Man kan i dag leje et elektrisk løbehjul i storbyen, hvor man kan køre rundt hvorhen, at man vil. Mange storbyer tilbyder leje af cykler. Det gør København også, men de tilbyder også leje af elektriske løbehjul. Det er en smart og sjov måde at komme hurtig frem på.

Det kan være svært at finde parkeringspladser inde i København. Man kan derfor let komme til at holde langt væk fra det, som man skal se. Derfor kan man ende med at komme ud på en lidt lang gåtur. Men ved at leje et elektrisk løbehjul, så kan man hurtigt komme frem.

Regler for elektriske løbehjul

Man kan også købe et løbehjul som privatperson. Men der er dog nogle regler for elektriske løbehjul.

Et løbehjul må kun kunne køre ude i trafikken, hvis det kan køre mindre end 20 kilometer i timen.

Der må desuden ikke være noget sæde på løbehjulet. Det skal altså ligne et helt almindeligt løbehjul.

Man skal altid køre på cykelstien og følge de regler, der gælder for cykellister.

Før at man må køre på et elektrisk løbehjul ude i trafikken, så skal man være fyldt 15 år. Hvis et barn på under 15 år skal køre på et elektrisk løbehjul i trafikken, så skal der være en voksen på over 18 år med barnet. Desuden skal den voksne have fuld kontrol over barnets kørsel.

Man må ikke være mere end én person på et elektrisk løbehjul.

Sådan får du råd til et elektrisk løbehjul

Et elektrisk løbehjul kan koste en hel del. Det afhænger selvfølgelig af hvilket elektrisk løbehjul, at du køber.

Et elektrisk løbehjul er meget praktisk at have. Mange løbehjul kan let klappes sammen, så man nemt kan fragte det rundt. Man kan hurtigt komme frem i trafikken frem for på gåben.

Men det kan som sagt koste mange penge at investere i et løbehjul.

Hvis det er penge, som man ikke har, men at man ikke kan undvære et elektrisk løbehjul, så kan man vælge at optage et lille lån. På den måde kan man få råd til et elektrisk løbehjul. Når man optager et lån på internettet, så slipper man for alt det besværlige med at skulle fremvise budget, lønsedler og kontoudskrifter, som man skal, når man låner penge i banken.

Man får ofte hurtigt svar på, om man kan låne pengene, når man vælger at låne pengene online frem for, når man skal låne penge i banken. Der kan nemt gå minimum en uge før, at man får svar på, om man kan låne pengene. Derudover skal man vente på at få pengene udbetalt. Igen, går det lidt hurtigere, når man vælger at låne pengene online. Der får man ofte pengene på ens konto i løbet af få dage. Efter, at man er blevet godkendt til at låne pengene.

Ens drøm om et elektrisk løbehjul ligger måske alligevel ikke så langt ude i fremtiden, som man måske først gik og troede.

Tidligere artikelGuide til trådløse høretelefoner med Bluetooth
Næste artikelEr der forskel på netværkskabler?

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her