Der er efterhånden flere og flere, der bruger hele dagen ved computeren og ved at sidde ned. Allerede var skoletiden af, er det sådan vores hverdag primært forløber. Det betyder også, at der er flere og flere, der har problemer med at holde deres krop sund, da den ikke er bygget til at skulle sidde ned den ene time efter den anden.

Sidder du meget foran computeren, og vil du gerne holde dig sund, så er du kommet til det rette sted. Her gennemgår vi nemlig nogle forskellige ting, som du kan inkorporere i din hverdag ved at forstå din krop og lytte til den.

Forstå din krop

Hvis først du kan forstå din krop, så bliver det nemt at ændre på tingene og leve sundere. At komme dertil, hvor du kan forstå din krop, kan dog være en smule svært, men i bund og grund handler det om at lytte til de signaler den sender. Og når først du kan forstå din krop, så vil det være nemmere at leve sundt.

Bevæg dig én gang i timen

Når du arbejder ved en computer, så kan du komme til at sidde foran den i mange timer i streg. Det er ikke særligt sundt for din krop.

Prøv at bevæge dig én gang i timen ved at sætte en alarm hvert 50 minut og gå rundt i 10 minutter mellem hver sektion. Det behøver ikke at være meget, du kan blot gå en tur ud på badeværelset, gå ud for at tage et glas vand eller blot trække lidt luft.

Vær aktiv i din fritid

Hvis ikke du har mulighed for at bevæge dig i løbet af dagen, så kan du også ændre din livsstil, så den bliver mere aktiv. Det behøver igen ikke at være noget vildt og voldsomt, men hvis du tager en time ud af din dag hver dag til at dyrke den type motion, som du bliver gladest af, så vil det være utroligt fordelagtigt for din sundhed.

Hvis dit mål er at arbejde imod de ”skader” som din krop får af at sidde foran computeren, så kan du google forskellige øvelser, der særligt egner sig til at modarbejde disse.

Udstrækning kan også være utroligt godt for din krop, hvis du sidder meget ned i løbet af dagen. En kort udstrækningsrutine på blot 10 minutter kan gøre underværker, og hvis du ikke er vant til at dyrke motion, så kan du med fordel starte her.

Spis sundt og drik rigeligt vand

Din krop bliver ikke sund, bare fordi du dyrker motion – selvom det hjælper en hel del. Den kræver også den rette næring.

Hvis du bliver sulten, uden at du reagerer på din krops signaler, så vil du hurtigt miste koncentrationsevnen. Hav derfor sunde snacks med dig, og vælg det sunde alternativ, så ofte som muligt.

Husk også at drikke rigeligt med vand. Der er mange, der ikke får drukket nok vand i løbet af dagen, og det går også ud over energiniveauet, og det kan give hovedpine.

Tidligere artikelSørg for, at du ikke betaler for meget for dit mobilabonnement
Næste artikelFå styr på din IT i din virksomhed

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her