Det er ikke til at komme udenom, at det er noget, der er blevet diskuteret lige så længe, de to modeller har været på markedet. Og lige så længe at de er her, er det sikkert en diskussion, som der ikke vil tage nogen ende. Der hersker nemlig meget stor uenighed omkring om, hvorvidt den bedste smartphone er en iPhone eller en Samsung. Og det med god grund. Der er nemlig rigtig mange ligheder på de to brands, og derfor kan det rent faktisk være svært at sætte en finger på, hvad det lige præcis er, der gør, at den ene model er bedre end den anden. Dog er der nogle væsentlige forskelle, som man kan tage med i sine overvejelser, når man skal finde ud af, om man selv vil vælge at investere i en iPhone eller en Samsung. Det kan du læse meget mere om lige her nedenunder.

Det handler om at reagere på de tendenser, der viser sig i det teknologiske samfund

Når det kommer til smartphones, så lever vi i en tidsadler, hvor der er rigtig mange ligheder. Lige så snart der opstår et nyt behov, så er fabrikanterne hurtige til at reagere på dem og gøre dem til en integreret del af deres produkter. Og lige så snart den første fabrikant kommer ud med et smart, nyt og innovativt forslag, så går der heller ikke særlig lang tid, før de andre fabrikanter har lignede løsninger. Det handler således i mange tilfælde om at handle hurtigt, når det kommer til teknologien, men det handler i mindst lige så høj grad også om at finde ud af, hvad det er for nogle tendenser, som man skal vælge at reagerer på og gøre noget mere ved. Derfor er det et stort og meget broget marked, hvor man ikke helt ved, hvad man skal forvente af fremtiden.

Kortene bliver holdt tæt ind til kroppen, men nysgerrigheden pirres alligevel

Med det sagt er det også et marked, der er fyldt med mystik. Når der er nogle af de helt store producenter, der er ved at udvikle noget nyt, så holder de ofte meget tæt med det. Men dog holder de det ikke så tæt på kroppen, at vi som forbrugere lige blive nysgerrige på, hvad det hele det handler om. Måske smider de en ledetråd eller to ud i ny og næ, således at nysgerrigheden pirres, men mere sker der heller ikke. Og det er der to væsentlige grunde til. For det første er det nysgerrigheden, der kan føre til større salg, idet folk vil have det nyeste, det smarteste og de bedste funktioner. Og for det andet er det med at holde sine kort tæt ind til kroppen, således ens konkurrenter ikke får nys om dem og giver sig i kast med et lignende projekt, som måske endda er hurtigere at få udviklet og gjort klar til salg.

iPhone er hurtigst i udviklingen af telefonen, men Samsung er det i udstyret

Når det kommer til de to – iPhone og Samsung, hersker der således en meget tæt og gammel konkurrence om at få flest forbrugere. Og det betyder, at det i nogle tilfælde også kan være svært at finde ud af, hvilket af de to brands der egentlig er mest innovative. Dog er det i mange tilfælde iPhones, der får integreret de mange nye funktioner først i selve telefonen, mens Samsung langt hen ad vejen er hurtigere, når det kommer til det udstyr, der kan snakke sammen med telefonen. Det er blandt andet noget, der gør sig gældende, når det kommer til et smartwatch.

Få smukt og stilrent design med en iPhone og tidløst design med en Samsung

Når det kommer til et lækkert design, er det dog iPhone der ligger i front. Her er der altid noget nyskabende, der kan være med til at få produktet til at virke både stilrent og moderne. Det står lidt i modsætning til en Samsung, som i mange år ikke har ændret sit udseende væsentligt. Jo vist er der kommet skærme, der nu bøjer, således den føles større, men det har også sine konsekvenser. Dog er det konsekvenser, som der forefindes ved begge brands. Og det er, at det er let at få ødelagt sin skærm. Det et nemlig sådan, at Samsung med sine buede kanter og iPhone med sine glas bag- og forsider kun tåler et meget lille fald, førend der er noget, der krakelerer og ikke virker mere. Og det er super ærgerligt. Når man har en smartphone uanset brand, er det således med at være påpasselig og passe på den genstand, som man står med mellem hænderne.

En iPhone er ofte dyrere end en Samsung – og så er de begge yderst skrøbelige

I forhold til prisen har Samsung en klar fordel. Dette er nemlig et brand, der ligger under iPhone. Det er stadig to brands, der ligger og konkurrere om at være dyrest, men desværre er det en iPhone, der altid kræver det dybeste tag i lommen. Når man skal have investeret i en ny smartphone, er man således nødt til at være en smule fornuftig, når det kommer til den økonomiske del. Måske skal man have sparet nogle penge op, eller også er man nødt til at låne dem. Uanset hvad så kræver det en aktiv beslutning frem for en mere spontan handling. Derudover er det også en fordel at sørge for, at den smartphone, man køber, har det udstyr med sig, som der kan være med til at beskytte den. Idet smartphones er så skrøbelige, er det således altid en god ide at have et godt og solidt cover samt eventuelt også et panserglas. Det er ting, der kan være med til at forlænge holdbarheden på din smartphone, og det betyder, at du kan få glæde af den i længere tid lige såvel, som du måske kan få nogle penge retur, hvis du vælger at sælge den senere hen, når det er tid til, at du igen investerer i en nyere model.

Tidligere artikelMacbook Pro eller en toptunet PC – hvad er bedst?
Næste artikelDe nye fitnessure er små computere i sig selv

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her