Leder du efter den eller de helt rette kameraer til overvågning og ved du ikke om du skal vælge et spion kamera eller et regulært overvågningskamera så kan du læse med her og lære lidt mere om hvad de to forskellige typer af kameraer kan og ikke kan.
Til sidst finder du lidt regler vedr. overvågning. Det er nemlig ikke alle steder de samme regler gælder, så det er vigtigt at have styr på dem inden du sætter et overvågningskamera op.

Spion kamera

Der er selvfølgelig både fordele og ulemper ved at vælge et spion kamera.
Alt efter størrelse og funktioner kan et spion kamera også sagtens fungere som et almindeligt overvågningskamera, men med muligheden for at gemme kameraet bedre, så det ikke umiddelbart er til at se at der er overvågning.
Det kan være du f.eks. gerne vil have en diskret overvågning af dit hjemmekontor, af værkstedet eller bare generelt af dit hjem
Du kan få spion kameraer i stort set alle størrelser og i mange former. De kan være kamufleret som et digitalt ur, en røgalarm, et spejl, en usb adapter og meget mere.
Nogle spionkameraer er transportable og sender f.eks. et live stream direkte til din telefon, mens andre skal fastmonteres og gemmer optagelser på et hukommelseskort. Hvilken type spion kamera du skal vælge, kommer jo meget an på dine behov.

Overvågningskamera

Et overvågningskamera kan være en del større og give bedre billeder samt det kan komme med en lang række funktioner som bevægelsessensorer, billeder i farver, infrarød overvågning til nat optagelser, fjernstyring osv.
Det er især velegnet til hvis du gerne vil have overvåget dine udendørsarealer og f.eks. din hovedindgang.
Et tydeligt overvågningskamera kan have den fordel at det har en præventiv effekt ved blot at være synlig, men samtidig har evt. ubudne gæster mulighed for nemt at se kameraet og evt. ødelægge det.
Det kan være en fordel at vælge mere end et overvågningskamera så du filmer fra flere vinkler.
Du kan finde et udvalg af overvågningskameraer her: overvaagningskamera.dk.

Regler for overvågning

Hvis du vælger at benytte dig af videoovervågning, uanset om det er med et almindelig overvågningskamera eller et spion kamera, så skal du huske at der er en række regler inden for overvågning som både private og erhvervsdrivende skal overholde.
På privat grund må du have alt den overvågning du vil. Det er dog ikke tilladt at filme naboens grund eller offentlig vej, så du skal være meget påpasselig med hvor skel er.
På privat grund er det ikke nødvendigt at skilte, medmindre du filmer der hvor der er hyppig og regelmæssig færdsel. Altså hvis f.eks. skraldemanden, hjemmehjælperen eller andre færdes jævnligt på grunden.

Det er meget vigtigt at vide at hverken som privatperson eller virksomhed, må du ikke må dele dine optagelser med andre. Det kan være strafbart.

Har du en virksomhed, må du ikke overvåge f.eks. dine medarbejdere, uden grund. Overvåger du for at kunne opdage evt. kriminalitet, er det vigtigt at du skilter så personale og kunder er gjort tydeligt opmærksom på dette

Tidligere artikelKøb det bedste gear, hvis du er en seriøs gamer
Næste artikelGiv gode kunder gode kvalitets firmagaver

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her